Vragen? Wij staan voor u klaar!

Voor overige vragen neem gerust contact met ons op

 

w

Live Chat ( Whatsapp )

Informatie omtrent wijken waarin wij actief zijn

Adres

Teylingen

Mobiel

06 42 20 95 99

Email

Info@rijschooldebob.nl

Neem vrijblijvend contact op!

Heeft u nog twijfels of vragen? Neem dan contact met ons op zodat we gezamelijk kunnen kijken naar de wensen die het best bij jou passen.

Veel gestelde vragen

Huisregels

Om met ze alle aan onze afspraken te houden hebben wij een aantal regels om zo onze inzet en communicatie met onze klanten ten alle tijden duidelijk te hebben.

 

  1. Kun je een boete krijgen tijdens rijles?

De rijinstructeur is de juridische bestuurder van het voertuig, dus de afhandeling van de schade komt in principe voor zijn rekening. Wij zijn goed verzekerd, schade die de leerling lijdt bij zo’n ongeval is bij de dekking inbegrepen.

Kan een lesauto een bekeuring krijgen? Dat kan.

De leerling zorgt er voor om op tijd en op de afgesproken plaats voor de rijles klaar te staan. Is de leerling iets te laat, dan wacht de instructeur altijd 10 minuten op de afgesproken plaats. Ben je er dan nog niet, dan heeft de rijschool het recht om 100% van de les in rekening te brengen.

 

 

  1. Afzeggen en verschuiven
  • De leerling mag een rijles afzeggen of verschuiven. Echter wel 24 uur van te voren melden, anders heeft de rijschool het recht om 100% van de les in rekening te brengen in verband met de gereserveerde tijd.
  • De leerling zorgt er voor om op tijd en op de afgesproken plaats voor de rijles klaar te staan. Is de leerling iets te laat, dan wacht de instructeur altijd 10 minuten op de afgesproken plaats. Ben je er dan nog niet, dan heeft de rijschool het recht om 100% van de les in rekening te brengen.
  • Een te laat afgezegde les wordt niet bij de leerling in rekening gebracht indien er een dringende reden is. Dringend is bijvoorbeeld : het overlijden van een naaste familie, begrafenis en spoedopname in het ziekenhuis. Geen dringende reden is bijvoorbeeld: ziekte, ziekenhuisopname waarbij je weet dat je opgenomen wordt, maar dit van te voren niet of vergeet aan te geven of vakantie.

 

  1. Vervalling pakketten
  • De leerling heeft maximaal 1,5 jaar de tijd om de gekochte pakket in te plannen en te realiseren. Wanneer de tijd hierin verstrekt zal de leerling een nieuwe pakket moeten aanschaffen.
Welk rijbewijs heb ik nodig om op een motor te mogen rijden?

Je mag alleen op een motor rijden als je in het bezit bent van een motorrijbewijs. Het motorrijbewijs bestaat uit 3 verschillende categorieën: A, A2 en A1. Het type rijbewijs dat je kunt halen, hangt af van het vermogen van de motor waar je op rijdt, je leeftijd én je ervaring.

Wat is het verschil tussen Rijbewijs A1, A2 en A

ls je jonger dan 20 bent, dan haal je eerst je A1 rijbewijs. Dit rijbewijs geldt voor lichte motoren. Met een A1-rijbewijs mag je een motorfiets rijden met maximaal 125 cc motorinhoud en maximaal 11 kW aan vermogen.

Het A2 rijbewijs is geschikt voor middelzware motoren. Met dit rijbewijs mag je rijden met een maximum vermogen van 35 kW. Vanaf je 20e mag je hiervoor rijlessen volgen.

Het A-rijbewijs geldt voor de categorie zware motoren, met een onbeperkt vermogen. Om als beginner het volledige A-rijbewijs te halen, moet je minimaal 24 jaar zijn.

Echter mag je al examen doen voor de categorie A als je 21 jaar bent:

  • Als je het A-rijbewijs behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op het rijbewijs vermeld. Dat betekent dat je in de zware categorie (A) uitsluitend op een driewielig motorrijtuig mag rijden met onbeperkt vermogen. Code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt.
  • Ook wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A2, mag je overstappen naar de zware motor (A). Hiervoor dien je dan alleen het praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) te behalen.
Hoe oud moet ik zijn om te starten met een Motorrijles?

Wanneer je mag beginnen met volgen van motorrijlessen, hangt af van het categorie rijbewijs dat je wilt en kunt behalen.

Omdat wij de categorie A1 niet aanbieden, kun je bij Rijschool de BoB starten met motorrijles vanaf je 20e. Dit is de leeftijd waarop je als beginnende motorrijder rijlessen mag nemen voor categorie A2. Heb je al een rijbewijs lichte motor (A1)? Dan mag je al vanaf 19 jaar rijles nemen op een middelzware motor.

Rijles voor de zware motor (A) mag vanaf je 21e. Maar let op: ben je beginner, en wil je graag je rijbewijs A zonder aantekening code 80 halen, dan moet je minimaal 24 jaar zijn om rijexamen te mogen doen.

Op welke leeftijd mag je het praktijkexamen voor de motor afleggen?

Vanaf 18 jaar mag je bij het CBR examen voertuigbeheersing (AVB) en examen verkeersdeelneming (AVD) doen op een lichte motor (A1). Vanaf 20 jaar mag je examen doen op een middelzware motor (A2). En vanaf 21 jaar op een zware motor (A).

Wat kost het halen van een Motorrijbewijs

Neem contact op omtrent meer informatie hierover!

Hoeveel motorrijlessen heb ik nodig?

Dit hangt onder andere af van jouw lessnelheid en rijvaardigheid.

Om een passend advies te kunnen geven, adviseren wij je om een intake te doen. Na deze eerste rijles geeft onze instructeur jou een indicatie van het aantal benodigde lessen, zodat jij weet wat je kunt verwachten.

OVER ONS


Autorijschool De Bob | Leiden | Teylingen
Wil jij je rijbewijs halen?

Rijschool de Bob rijdt in de regio Duin en Bollenstreek, Leiden, Katwijk, Voorschoten en Wassenaar e.o.

 

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
Cookieverklaring

CONTACT


Teylingen
2172 BL Sassenheim

TEL: +31 6 42 20 95 99
KVK: 28104824
CBR: 1884U9

OPENINGSTIJDEN


Maandag08:00 – 20:00
Dinsdag08:00 – 20:00
Woensdag08:00 – 20:00
Donderdag08:00 – 20:00
Vrijdag08:00 – 20:00
ZaterdagIn Overleg
ZondagIn Overleg